Translate

miercuri, 17 noiembrie 2010

Cerneala parfumata is back in town

Va mai aduceti aminte de pixurile acelea aromate cu care subliniam cuvintele “noi” si “expresiile frumoase” cand eram mititei? Nu stiu daca voi ati folosit asa ceva dar mie imi cumpara mama de la papetaria “din centru” ca sa retin mai bine “ce ne invata doamna invatatoare” :) Ce vremuri…Sa stiti ca stateam si ma gandeam mai deunazi la ce mult se schimba lumea de la un an la altul…imi aduc aminte de anii cand eram in scoala generala si cum ma pregateam eu de Craciun, cum cumparam felicitari pe care scriam cu cerneala rosie urari de bine celor dragi, cum mergeam la posta unde abia ajungeam la ghiseu si voiam sa le trimit (lipeam timbrele cu scuipinol :) Acuma, ce mai, intram pe google, gasim ceva e-cards si cum evident, chiar si bunica are adresa de email, ii trimitem o felicitare si urari de “Merry Christmas”. Ce sa zic eu, o fi bine, o fi rau…nu stiu. Doar ca uneori ma apuca nostalgiile dupa vremurile acelea.
Asa ca anul asta am sa devin old fashioned si am sa scriu felicitari si scrisori de mana pe hartie parfumata si cu cerneala parfumata. Sac ! Si ia uitati cum m-am gandit eu.
Se cumpara hartie colorata NEparfumata de la papetarie (of course, ca doar nu-ti merge dupa hartie la aprozar :) Primul pas: parfumam hartia inainte sa scriem (daca o facem dupa, riscam sa decoloram scrisul). Intr-un recipient cu sprayer, punem putina apa distilata si cateva picaturi din uleiul esential dorit. Agitam bine si pulverizam hartia. Aveti grija ca uleiul esential sa fie 100% pur pentru ca altfel va pata hartia. Lasam la uscat iar hartiuta va ramane cu un miros placut, discret.
Pe urma, la aproximativ 50 ml de cerneala, adaugati 80 picaturi de ulei esential. Agitati bine, umpleti stiloul cu grija si dati-i drumul. Din punctul meu de vedere nu se compara un e-card cu un Mos Craciun cu cell phone cu o scrisoare cu miros de scortisoara, tamaie sau lavanda si cu cele mai frumoase ganduri si urari de bine..