Translate

miercuri, 19 octombrie 2011

De unde cumparam uleiuri esentiale pure si "adevarate"

50% din intrebarile pe care le primesc de la voi aici pe blog, pe facebook si pe mail sunt despre furnizorii de uleiuri esentiale de incredere. Am scris aici despre cum sa recunoastem un ulei esential veritabil dar as mai vrea tare mult sa aduc niste completari si sa dau raspunsul la intrebare.

In Romania, singurul producator/comerciant (explic imediat de ce) de uleiuri esentiale in care eu am incredere deplina este Mayam. Principalul motiv pentru care am incredere este pentru ca le-am testat si pentru ca au un certificat de conformitate foarte riguros si explicit. 

De cand cu Esentele Ameliei am incercat foarte multe uleiuri esentiale de la mai multi producatori iar in experimentele mele parfumate am reusit sa-mi dau seama foarte repejor care contin solventi si care nu. Departe de mine gandul de a-i improsca cu noroi pe ceilalti pe care i-am incercat doar ca nu vand "the real thing". Singurul lucru la care sunt bune este acela de a parfuma ambientul. Iar atunci cand vreti sa utilizati aromaterapia in adevaratul sens al cuvantului, daca nu cumparati uleiuri esentiale de calitate, ati aruncat banii pe fereastra. Stiti cum e, suntem prea saraci ca sa cumparam ieftin. 

Si acum sa explic de ce am spus "comerciant" in randurile de mai sus. Mayam nu este un producator "adevarat" ca sa-i spunem asa. Uleiurile esentiale sunt ambalate pentru ei si nu de catre ei in Germania. Majoritatea sunt BIO certificate de DE-005-Öko-Kontrollstelle iar celelalte sunt 100% pure si naturale. Preturile sunt exact aceleasi ca si cele ale uleiurilor esentiale din strainatate (believe me, I know:), iar calitatea la fel. Si daca va ajuta cu ceva, sa stiti ca de acum inainte, in limita ofertei lor, parfumurile Esentele Ameliei vor contine doar uleiuri esentiale Mayam. 

Am mai spus-o si o repet: cumparati de la producatori si comercianti romani, autohtoni. Banii nostri trebuie sa circule si pe cat posibil, trebuie s-o faca in interiorul tarii si nu in afara ei. Asta daca vrem sa iesim din rahatul mare in care ne aflam. 

Fara sa fiu acuzata ca fac reclama, le gasiti online pe biobunatati.ro - cel mai mare supermarket online bio, pe kzarinne.ro - magazin bio si glamouros pe deasupra unde beneficiati de 5% reducere daca folositi codul "Diana" atunci cand comandati:), pe sideris.ro, pe organik.ro, pe site-ul oficial elemental.ro si intr-o multime de farmacii si magazine naturiste din tara