Translate

joi, 13 decembrie 2012

Chakrele si aromaterapia. Chakra inimii/Anahata chakra

Chakra inimii sau Anahata chakra este situata in zona plexului cardiac, chiar deasupra inimii. Aceasta chakra este asociata timusului, care face parte atat din sistemul imunitar cat si din cel endocrin. La nivelul timusului se maturizeaza globulele albe responsabile cu contracararea bolilor. De asemenea, ea mai controleaza inima, sistemul respirator, sistemul circulator, umerii, bratele, mainile, pielea. Culoarea specifica este albastru si reprezinta dragostea neconditionata, iertarea, compasiunea si dragostea divina, pentru Dumnezeu. 

Cand chakra inimii este puternica si echilibrata, ne este foarte usor sa ne exprimam iubirea fata de ceilalti.   Pe de alta parte, semnele perturbarii energetice a acestei chakre se pot manifesta sub forma unei suferinte afective excesiva in urma unor intamplari  ca si divortul sau decesul. 
De exemplu, o persoana imatura din punct de vedere emotional sau cineva care sufera de cancer la san sau boli de inima poate avea beneficii enorme in urma vindecarii chakrei inimii. 

Uleiurile esentiale recomandate: trandafir, melisa, iasomie, neroli, ylang-ylang si bergamota.