Translate

luni, 26 august 2013

Uleiul de samburi de prune

Planuiesc de ceva timp sa va povestesc de noua mea preferinta in materie de uleiuri vegetale: uleiul din sambure de prune. Acesta este o prezenta relativ noua pe scena produselor naturale de ingrijire cosmetica dar castiga din ce in ce mai mult teren datorita proprietatilor sale absolut remarcabile. 

Procedeu de obtinere: presare la rece a samburilor de prune;
Aspect: lichid uleios limpede;
Culoare: galben-portocaliu -  depinde de zona de cultivare a prunelor;
Miros: complex, bogat, delicios, gurmand, cu note de varf fructate si note de mijloc si baza de migdale si martipan;

Este foarte bogat in acid oleic si vitamina E oferindu-i astfel proprietati excelente anti-imbatranire. Este emolient, protejeaza pielea impotriva uscarii iar datorita prezentei vitaminei E in cantitati mari este rezistent la oxidare. 

Este recomandat pentru piele uscata si sensibila, ten matur, ca parfumant pentru cosmetice, ca ulei de masaj si multe alte remedii naturale realizate acasa. 

Eu il folosesc pentru hidratarea tenului pe timp de noapte si face o treaba excelenta. Pe langa asta, uneori ma mai rasfat cu un ulei de masaj din urmatoarele:

- 20 ml ulei vegetal de migdale dulci/jojoba  sau orice alt ulei vegetal fara miros pregnant

Se amesteca toate intr-un recipient and voila, ati obtinut un ulei de masaj luxuriant. 
Ingredientele necesare sunt accesibile, usor de procurat iar alchimia e floare la ureche. Cantitatea obtinuta ajunge de cateva ori. Vi-l recomand cu mare caldura, este exceptional ! Si afrodisiac :) Enjoy !