Translate

marți, 11 decembrie 2012

Chakrele si aromaterapia. Chakra sacrala/Svadhisthana chakra

Chakra sacrala sau Svadhisthana chakra este situata in regiunea pubiana, intre ombilic si organele genitale. Este asociata ovarelor si testiculelor, glande  ce produc hormonii sexuali implicati in reproducerea speciei. Ea controleaza zona genitala (ovare, uter, testicule, prostata)rinichii, vezica urinara, intestinul gros, splina. Energia ei guverneaza creatia, placereile si gradul in care ne bucuram de viata, gestatianutritiatonusulasimilarea alimentelorforta fizica si vitalitatea, emotiile senzuale si sexualitatea. 

Daca la chakra bazala rezonam cu pamantul, elementul cu care ne pune in rezonanta chakra sacrala este apa. Reactiile specifice perturbarii energetice sunt confuzia mentala, probleme de natura sexuala, tonus slab. 

Uleiurile esentiale recomandate sunt in general uleiurile esentiale cu efect afrodiziac, erotic: iasomia, trandafir, santal, ylang-ylang, cardamom si ghimbir. O persoana frigida sau una care sufera de cistita cronica, de probleme menstruale poate beneficia de pe urma vindecarii chakrei sacrale.