Translate

duminică, 21 august 2011

Uleiul esential de musetel roman/romanita


Musetelul roman (Anthemis Nobilis sau Chamaemelum nobile) este cunoscut ca fiind una dintre cele mai vechi plante medicinale. Este o planta erbacee, perena, frunze delicate si flori albe asemanatoare margaretelor. Uleiul esential este obtinut din flori prin distilare cu aburi. Are un miros ierbos-floral, usor fructat, specific florii de musetel. 

Se combina armonios cu: bergamota, salvia, eucalipt, geranium, grepfruit, iasomie, lavanda, lamaie, neroli, palmarosa, trandafir, tea-tree, tamaie. 

Proprietati: analgezic, anticonvulsiv, antipruriginos, antidepresiv, antiseptic, antinevralgic, carminativ, cicatrizant, digestiv, diuretic, emenagog, febrifug, hepatic, stomahic, sudorific, tonic nervos, vasoconstrictor si vermifug.

Util in: alergii, anemie, arsuri, colici, conjuctivita, convulsii, depresie, dermatita, dureri (cap, ureche, dinti), febra, flatulenta, gastrita, gingivita, insomnie, iritabilitate, probleme menstruale, migrene, reumatism, pietre la rinichi, ulcer, rani.
Uleiul esential de musetel roman este, alaturi de uleiul esential de lavanda, unul dintre cele mai calmante si linistitoare uleiuri esentiale. 
Metodele eficiente de aplicare sunt baile, compresele, parfumurile si in special masajul in zonele cu probleme (diluat intr-un ulei de baza). Reduce tensiunile musculare, elimina stresul si nervozitatea, faciliteaza relaxarea. 
Mai multe info despre acest ulei minunat gasiti aici.

Pentru ca multe mamici au renuntat la parfumurile conventionale pentru puii lor dar totusi isi mai doresc un parfum natural care sa miroase floral, calmant, pe rafturile magazinului sta cuminte si asteapta "Nightwish" Datorita continutului sau de ulei esential de musetel roman, este foarte relaxant si echilibrant. 

"Unul dintre cele mai suave si mai delicate parfumuri pe care am avut ocazia sa le folosesc pana acum. Este un parfum romantic si delicat, usor si foarte vaporos si ierbos daca as putea sa ii spun asa. Cand il port ma duce cu gandul la rochii din voal, pastelate si usoare precum o adiere de primavara." Simona

"Nightwish a reusit sa ma linisteasca si sa ma adoarma, mai ales ca in ultimele zile am fost extrem de agitata, nervoasa, nu am putut dormi... Si am adormit cu nasul in mana data cu Nightwish. Este miraculos :))))) Mamicile stiu ca starea mamei se transmite bebelusului, asadar fiindca eu eram calma si bebelusul meu a adormit mai repede, era mai relaxat, intreaga atmosfera s-a mai potolit. Aceste parfumele dau o stare nemaipomenita de bine, de incredere, forta si relaxare." Alina