Translate

vineri, 7 octombrie 2011

Ulei de masaj pentru bebelusi


    Am evitat sa scriu despre asta pana acum pentru ca, neavand copiii mei, mi s-a parut oarecum nepotrivit sa vorbesc doar teoretic. Dar de cand cu Maria in viata noastra, lucrurile s-au schimbat iar acum, dupa aproape 10 luni pot sa-mi dau cu parerea. Bebelusilor le plac uleiurile esentiale, mai ales daca mamica lor le-a folosit in timpul sarcinii. Cea mai buna modalitate de a integra aromaterapia in viata copilului este masajul. Este minunat cum masajul apropie mama de copil si cat de receptivi sunt copiii la mirosuri. 
    Primul ulei de masaj al Mariei a fost unul cumparat din farmacie, bio. Mi s-a parut ca a costat destul de mult (45 lei/100 ml) plus ca se termina extraordinar de repede. Iubita noastra mititica face baie in fiecare zi si dupa fiecare baita, mama o rasfata cu un masaj cu ulei pe manuta, pe picioruse, pe burtica, pe spatic, pe fundic (asa ii zice mami, mor de dragul lor, nu alta:) 
Asa ca m-am decis sa i-l prepar eu acasa. Si bine am facut. 
Aveti nevoie de un ulei de baza si un ulei esential. Sfatul meu este sa folositi un singur ulei esential pentru inceput sa vedeti cum reactioneaza copilul la el. Eu am ales uleiul de jojoba (am eu o preferinta pentru el) si uleiul esential de lavanda. 


Regula dupa care va ghidati:

 - bebelusi (0-2 luni): 1 picatura ulei esential la 15 ml ulei de baza/ulei vegetal;
- bebelusi (2-12 luni): 1 picatura ulei esential la 10 ml ulei de baza/ulei vegetal

Mariei ii place foarte mult masajul dupa baita, inainte de culcare. S-a intamplat vreo 2 seri cand cand a ramas fara ulei si parca nu s-a odihnit cum trebuia. Deci noi nu mai putem fara :)


Later edit: Am uitat sa va spun ca e foarte important sa nu depasiti doza recomandata !