Translate

luni, 8 februarie 2010

Uleiurile de bază

-->
Ca să ne putem bucura la maxim de beneficiile aromaterapiei, trebuie să deţinem câteva noţiuni de bază. Aşadar uleiurile folosite in aromaterapie sunt impartite în două părţi: uleiurile esenţiale concentrate (viteză de evaporare mare) şi uleiurile de bază/uleiuri purtatoare. Le mai întâlnim sub denumirea de uleiuri vegetale iar în engleză poartă denumirea de “carrier oils”. Acestea din urmă sunt folosite pentru a dilua uleiurile esenţiale. Ele au o concentraţie foarte mare iar folosite direct pe piele pot provoca alergii serioase la unele persoane. Din acest motiv trebuie diluate. Uleiurile de bază sunt compuse în mare parte din acizi graşi de provenienţă vegetală. Sunt foarte uşor absorbite în piele şi au o mulţime de proprietăţi terapeutice. Cele mai calitative uleiuri de bază sunt cele obţinute prin presare la rece şi nerafinate.
Momentan doar am să le enumăr ca pe măsură ce le vom folosi în reţete să revin cu mai multe detalii despre fiecare în parte. Aşadar uleiurile de bază cel mai des folosite în aromaterapie sunt: ulei de migdale dulci, ulei de sâmburi de caise, ulei de avocado, ulei de camelină, ulei de ricin, ulei de cocos, ulei de luminiţă, ulei de sâmburi de struguri, ulei de alune, ulei de cânepă, ulei de jojoba, ulei de kukui nut, ulei de macadamia, ulei de neem, ulei de masline, ulei de palmier, ulei din sâmburi de prune, ulei de rodie, ulei de dovleac, ulei de trandafir, ulei de susan, ulei din nuci de shea, ulei de soia, ulei de floarea soarelui, ulei din germeni de grâu, ulei de măceşe.
Toate aceste uleiuri sunt puternic hidratante şi emoliente, se absorb foarte bine în piele şi acţionează foarte bine împotriva diferitelor afecţiuni ale pielii.
Curând o reţetă excelentă pentru revitalizarea scalpului.

2 comentarii:

ulei de floarea soarelui adica din-ala de care pun la gatit?