Translate

miercuri, 5 decembrie 2012

Ulei de neem contra matretii

V-am mai mentionat eu despre uleiul de neem acum ceva vreme aici pe blog intr-o reteta contra matretii dar nu i-am acordat o importanta prea mare. Dar acum vreau sa revin asupra beneficiilor lui si sa-i acord atentia cuvenita. 

In perioade solicitante si de stres am observat ca parul si scalpul meu reactioneaza asadar am incercat ca tratament uleiul de neem. 

Ce stim despre el?

- este folosit de dinainte de Hristos in India si este considerat in scrierile vechi ca fiind un panaceu universal
- are un miros ingrozitor de urat, greu tolerabil (miroase a ceapa prajita si cafea arsa)
- este utilizat de catre indieni in agricultura ca fertilizant, pesticid si insecticid natural
- bogat in acid oleic ceea ce il face extrem de benefic pentru piele si scalp

Mai multe informatii despre el gasiti aici.

Ce tin eu sa va spun e ca este extrem de eficient impotriva matretii, poate cel mai eficient tratament natural pe care l-am incercat pana acum. Aplicati la radacina firului de par, masati energic si lasati sa actioneze aproximativ 1 ora. Uleiul de neem are o consistenta vascoasa la temperatura camerei asa ca va trebui sa-l tineti sub un jet de apa calda pentru a se lichefia. Eu m-am sacrificat si l-am aplicat ca atare dar daca nu suportati mirosul (care va spun eu, e absolut respingator) diluati-l cu un alt ulei vegetal. Asadar, uitati de sampoanele din farmacie antimatreata, de zinc si de alte fiole care promit marea cu sarea. In cazul meu a fost la fel de eficient dupa prima utilizare.

Costa 13.50 lei pentru 50 ml si il puteti folosi de cel putin 5-6 ori in functie de lungimea firului de par. Singurul dezavantaj este ca va trebuie sa va spalati parul de cel putin 2 ori ca sa iasa mirosul. La final parul ramane fin, matasos si extrem de stralucitor. Il gasiti online pe Biobunatati sau pe Kzarinne Bio Boutique.
Este un ulei vegetal exceptional si merita toata atentia. Daca l-ati incercat sau vreti sa-l incercati si aveti intrebari, sunt aici sa va raspund.