Translate

vineri, 8 iulie 2011

Dupa 4 luni de Les Essences D'Amelie...



...am observat ca mai sunt niste lucruri de spus. Si noroc ca am blog unde pot sa-mi fac de cap si sa-mi vars off-urile.

1. Majoritatea oamenilor inca nu fac diferenta intre natural si sintetic (si aici ma refer la toate categoriile de produse: uleiuri esentiale, cosmetice, parfumuri, etc) Sunt foarte prost informati cand vine vorba de ingredientele naturale, confunda notiunea de "bio" cu "natural", "ulei esential" cu "aroma", "parfum" cu "apa florala" si lista poate continua. Ce nu inteleg eu, de ce ai cumpara un produs "bio" sau "natural" daca tu nu stii la ce iti foloseste si de ce e mai bun decat unul conventional? Pentru ca e la moda, nu-i asa?

2. Desi am spus de nenumarate ori, o mai spun inca o data....uleiurile esentiale si toate ingredientele aromate naturale care ajuta la conceperea unui parfum NU AU CUM sa persiste la fel cum o face un parfum conventional. Uleiurile esentiale sunt volatile, rata lor de evaporare este ridicata chiar daca la primul "sniff" sunt puternice. Pentru ca un parfum sa persiste ii sunt adaugate tot felul de substante chimice pe care eu am decis sa nu le folosesc. Daca doriti un parfum care sa persiste 24 ore si sa va simta toata strada, Les Essences D'Amelie NU sunt pentru voi. 

3. Un parfum natural NU se foloseste dupa ce v-ati spalat cu gelul ala de dus cu miros de banana si bomboane cu fistic si v-ati dat cu lotiunea aia de la Avon cu extract de coada de urangutan, ochi de salamandra si coenzima chiu zece. Daca hotarati ca vreti sa folositi un parfum natural, trebuie sa optati pentru un sapun/gel de dus natural si pentru o lotiune de corp tot naturala. Parfumurile naturale interactioneaza cu tipul de piele al fiecaruia in mod individual si miros diferit de la persoana la persoana. Pot sa se simta diferit chiar si pe aceeasi persoana, in special pe femei, in functie de perioada lunii in care se afla. Asta nu inseamna ca s-a facut rabat de la calitate in fabricarea parfumurilor.

4. Uleiurile esentiale POT sa aiba efecte diferite asupra fiecaruia dintre noi. Unele dintre ele au potential iritant asa ca este bine ca un parfum natural sa fie testat inainte de a fi folosit pe o mica portiune de piele. Dar dupa parerea mea, orice produs cosmetic ar trebui testat inainte, nu numai cele naturale. 

5. Am mai spus, dar repet: parfumurile interactioneaza chimic cu pielea asa ca niciodata nu apreciati aroma unui parfum natural imediat dupa pulverizarea lui pe piele/haine. Asteptati cel putin 10 minute pentru a-l “judeca” si nu FRECATI zona parfumata, lasati sa se evapore de la sine.

6.  Tot ce inseamna Les Essences D'Amelie sunt conceptia mea originala, distincta si reprezinta viziunea mea asupra conceptului de parfum natural de la ambalaje, compozitie, fotografii, marketing, etc. Asa ca ma deranjeaza atunci cand mi se spune ca sticla ar putea fi nu stiu cum, cutia albastra, snurul din fir de aur, eticheta invers, etc. Cand am sa fac parfumuri la comanda personalizata, am sa anunt.

Ar mai fi multe de spus dar am sa ma opresc...Alte info utile despre parfumurile naturale gasiti aici.