Translate

marți, 23 martie 2010

Senzaţia de picioare în flăcări


Sunt sigură că mulţi dintre voi s-au confruntat cu senzaţia de picioare în flăcări, în special cei care lucrează stând în picioare, cei care umblă foarte mult pe jos sau pur şi simplu au avut o zi plină.

Ce e de făcut :
Puneţi cam cinci litri de apă calduţă (cât să nu vă deranjeze, având deja picioarele în flăcări) într-un lighean şi  
-3 picături de ulei esenţial de mentă, 
-4 picături ulei esenţial de lavandă, 
-2 picături ulei esenţial de geranium
Amestecaţi bine şi staţi cu picioarele în apă atât cât vă simţiţi confortabil. Menta răcoreşte foarte bine, e o senzaţie foarte plăcută (senzaţia dată de apa caldă în contradicţie cu senzaţia de răcoare dată de mentă) iar lavanda şi geraniumul calmează pielea obosită.
Dacă aveţi alte sugestii pentru calmarea picioarelor obosite (sunt sigură că nu toată lumea se plimbă toată ziua cu maşina, mai ales cei eco:), le aştept cu mare drag.

3 comentarii:

Cred ca remediul pe care l-ai scris tu e cel mai eficient. Nu stiu daca exista un alt ulei esential la fel de racoritor ca si menta. Se mai pot adauga 2 picaturi de ulei esential de eucalipt, care e tot racoritor si, daca va place, o picatura de ulei de Tea-Tree, care e si antimicrobian. Doar ca unii nu suporta mirosul lui.

Foarte bun sfatul pentru ca ma intalnesc des cu aceasta problema mai ales cand sunt nevoita sa alerg mult pe tocuri incolo si-ncoace.

Buna Diana

la mine a functionat combinatia scortisoarei cu apa calda; o zi buna :)
miha