Translate

joi, 9 mai 2013

Influenta uleiurilor esentiale asupra armoniei spirituale

Dupa cum am mai spus in nenumarate randuri, "uleiurile esentiale nu sunt substante inerte ci vii si dinamice, continand forta vitala activa a plantei din care provin.  Fotografiile Kirlian au evidentiat acest principiu activ ca pe o aura in jurul plantei asemanatoare cu aura noastra (campul energetic subtil ce inconjoara corpul fizic). 

Plantele si oamenii sunt deopotriva parte integranta a naturii, animati de aceeasi forta vitala. Complexitatea delicata a uleiurilor esentiale nu poate fi reprodusa in laborator din substante chimice anorganice. Acesta este motivul pentru care uleiurile esentiale ne influenteaza starea de spirit si pe cea emotionala in timp ce parfumurile sintetice nu reusesc sa faca acest lucru. 

Stramosii nostri aveau un ascutit simt olfactiv, asemanator cu cel al cainelui. Puteau simti mirosul pericolului, al vanatului sau al unui potential partener, fiindca viata lor depindea de aceasta capacitate iar lucrurile pe care le miroseau le provocau senzatii acute de teama, foame sau de atractie sexuala. Omul modern si-a pierdut o parte din aceasta acuitate olfactiva in decursul evolutiei dar se bucura inca de un simt al mirosului eficient care poate fi rafinat prin exercitiu. 

Linistea psihica si incantarea fizica 

Uleiurile esentiale pot imbogati sentimentele si emotiile fiindca exercita o dubla actiune. Cand mirositi un ulei esential si il gasiti placut, va veti simti deopotriva atrasi si alinati. Concomitent cu inhalarea parfumului, independent de simtul olfactiv, corpul isi sensibilizeaza fiziologicul. 

Influenta uleiurilor esentiale asupra psihicului si afectivitatii este subtila si complexa. Ele tind sa echilibreze si sa normalizeze starea organismului nu doar s-o stimuleze sau sedeze. Uleiurile esentiale au o afinitate specifica pentru anumite parti ale organismului, pentru diferite aspecte ale mintii si pentru diverse emotii. "

Extras din cartea Totul despre aromaterapie, Gill Farrer-Halls

2 comentarii:

Buna, Diana,

Nu am stiut unde sa iti adresez o intrebare asa ca am ales sa postez la acest material, fiind cel mai aproape de subiectul intrebarii.
Te rog, imi poti recomanda cateva uleiuri care se folosesc pentru sauna? Eventual si de unde se pot cumpara? Sunt diferite de uleiurile esentiale? Am inteles ca cele ce se gasesc in magazine gen "Bamboo", "Bonsai", etc. nu sunt potrivite.
In afara de clasicul eucalipt, ce se mai poate folosi, ceva ce sa fie relaxant si chiar usor...erotic :)
Iti multumesc anticipat!

Buna, George

Poti folosi pentru sauna orice ulei esential placut pentru tine (portocala, lavanda, bergamota, lemn de santal, ylang-ylang) Ce gasesti in Bamboo nu sunt uleiuri esentiale, sunt doar niste substante aromate de sinteza folosite pentru aromatizarea incaperilor. Uleiurile esentiale sunt mai mult de atat, sunt substante vii cu proprietati terapeutice.
Incearca uleiurile esentiale de la elemental.ro pentru inceput. Sunt certificate bio si au un pret civilizat.