Translate

miercuri, 15 februarie 2012

Diluarea uleiurilor esentiale

Am observat ca in ultimii doi ani, oferta de uleiuri esentiale de la noi a crescut considerabil. Din ce in ce mai multa lume le apreciaza si le foloseste datorita beneficiilor lor. 
Dar nu trebuie sa neglijam potentialul lor alergen mai ales atunci cand, din necunostinta de cauza sau neatentie, sunt folosite nediluate direct pe piele. Am experimentat si eu pe pielea mea o usoara alergie in "tineretile" mele aromaterapeutice, la fel si o prietena care a venit in vizita si si-a picurat ulei esential de scortisoara pe antebrat: in 10 minute zona s-a inrosit si avea mancarimi si usturimi. 

Asadar, regula generala: Niciodata, dar niciodata nu folositi uleiuri esentiale nediluate pe piele !

Pentru a fi siguri ca nu aveti experiente neplacute in utilizarea uleiurilor esentiale, o concentratie de 2% pentru adulti si 1% pentru copii este suficienta. 

Concentratie de 2% inseamna cate 12 picaturi de ulei esential la fiecare 30 ml ulei vegetal.

Sper sa va fie de folos ! 

PS: Eu mai traiesc, postez mai rar dar nu pierd vremea, pregatesc noutati :)
4 comentarii:

Inteleg ca vorbesti de masaj; sunt doua uleiuri care fac exceptie de la regula "nu se aplica direct pe piele" si anume arbore de ceai si levantica. In ceea ce priveste concentratia, numarul de picaturi difera in functie de varsta (aici ma refer la copii), nevoia aplicarii ... profilactic sau tratament, pentru ce anume e tratamentul, etc. precum si daca este aplicat pe corp, pe fata, par ....

AlinaS, din pacate eu stiu cazuri care fac alergie atat la arbore de ceai cat si levantica nediluate, le apare o mica roseata si mancarime. Asa ca e bine sa se ia aceasta masura de precautie mai ales de catre cei care folosesc pentru prima data uleiurile esentiale.
Referitor la concentratie, asta am spus si eu: 2% pentru adulti, 1% pentru copii. In rest, de acord cu tine.

Aceasta combinatie de 2% ramane valabila si la prepararea unui odorizant de camera (amestec de apa cu alcool de cereale), sau la acestea se poate folosi o concentratie mai mare?

Stefania, nu. La odorizantele de camera poti sa maresti procentul, articolul se referea la utilizarea uleiurilor esentiale pe piele.