Translate

luni, 10 decembrie 2012

Chakrele si aromaterapia. Chakra bazala/Muladhara chakra.

Chakra bazala sau Muladhara chakra se gaseste la baza coloanei vertebrale intre anus si sex.
Desi in aceasta locatie nu exista glande endocrine se spune ca influenteaza suprarenalelerinichiiprostata,intestinul subtirecolonulgonadele si maduva sacrala raspunzatoare pentru reflexul lupta-sau-fugi atunci cand este amenintata supravietuirea.

Culoarea asociata este rosu si reprezinta nivelul conexiunii noastre cu pamantul sau modalitatea in care suntem ancorati in realitate. Asta inseamna ca de aceasta chakra depinde buna noastra functionare in lumea materiala. Controleaza vointa de a supravietui, dorinta de acumulari materiale, sentimentul de stabilitate, apartenenta la grup.
Temerile care apar in urma disfunctionalitatii chakrei bazale: teama de abandonare de grup, teama de a fi atacat, agresat, teama de supravietuire fizica iar reactiile specifice perturbarii energetice sunt fuga si frica.

Perturbarile chakrei bazale pot fi vindecate cu ajutorul uleiurilor esentiale. Cele mai potrivite sunt: vetiver, mir,  smirna, patchouli, piper negru, rozmarin. Sunt uleiuri esentiale cu miros greu, puternic, menite sa centreze, sa ancoreze in realitate.

Ca sa intelegeti mai bine. Un exemplu de persoana cu disfunctii ale chakrei bazele poate fi o persoana timida, care nu apartine unui grup, letargica, depresiva. Uleiul esential de piper negru ajuta la reglarea tensiunii arteriale, iar uleiul esential de rozmarin este analgezic si antidepresiv. Uleiul esential de smirna este excelent in tratarea angoaselor si fobiilor iar uleiul esential de vetiver este usor afrodisiac.

Les Essences d'Amelie detine in gama de produse un parfum exceptional care contine vetiver, patchouli si mir.  Este vorba de Zeus si va fi disponibil incepand cu sfarsitul acestei saptamani. :)

0 comentarii: