Translate

luni, 10 decembrie 2012

Chakrele si aromaterapia

Desi nu s-a dovedit stiintific existenta energiei pranaa canalelor energetice si a centrilor de forta se spune ca  in corpul nostru exista sapte sisteme fundamentale complexe de receptie si emisie a energiei numite chakre sau focare de putere. 

Cuvantul "chakra" provine din sanscrita si se traduce prin "roata" sau "cerc". Despre ele se spune ca sunt situate de-a lungul coloanei vertebrale - din crestetul capului pana la baza coloanei - si ar avea forma unor vartejuri sub forma de cerc. Fiecare dintre aceste puncte energetice functioneaza la nivel fizic, mental si spiritual iar echilibrarea lor este cheia sanatatii si a starii de bine. 

"Dacă o situaţie stresantă continuă foarte mult timp, chakrele se pot închide. Atunci când corpul fizic trebuie să funcţioneze sub o presiune continuă sau o depresie, chakrele nu se pot roti şi nu pot funcţiona corect, şi devin dezechilibrate sau blocate cu energie veche şi stagnantă.

Gândurile şi atitudinile noastre pot bloca energia care curge prin chakre. Emoţiile neexprimate, reprimate, pot conduce la supraîncărcarea chakrelor şi la blocarea sau închiderea lor. 

Când chakrele sunt închise, energia nu poate fi transformată şi eliberată către corpul fizic. Dacă energia nu curge liber prin centrii energetici, pot apărea probleme fizice în anumite zone, conducând la disconfort sau boală. Când o chakră este blocată, ea are nevoie să fie vindecată prin examinarea şi îndepărtarea barierelor. Deoarece chakrele funcţionează împreună ca un sistem, un blocaj la nivelul unei chakre poate afecta şi activitatea altei chakre.

Curăţarea chakrelor ajută la transformarea emoţiilor negative (şi dăunătoare) precum furia, mâhnirea sau vinovăţia, în energii pozitive. Chakrele sănătoase pot îmbunătăţi “starea de bine” la nivel fizic şi emoţional prin curgerea continuă, împrospătarea şi vitalizarea energiei.

Imaginaţi-vă chakrele ca pe un “sistem de filtrare” care purifică energiile din planul dens, fizic (asociat cu instinctele noastre primare, de natură animală) şi le transformă în energii pozitive ale planului spiritual, conectându-ne cu însăşi Sursa vieţii. Lucrul cu chakrele poate deschide calea spre vindecare, dezvoltare psihică (intelectuală) şi creştere spirituală."

-sursa: http://drumuricatretine.wordpress.com/2009/05/23/chakrele-si-rolul-lor/

In articolele urmatoare am sa detaliez toate cele 7 chakre, corespondenta acestora cu sistemul endocrin precum si beneficiile aromaterapiei asupra lor. 1 comentarii:

Abia astept urmatoarele articole. Eu un subiect important in aromaterapie, din punctul meu e vedere.
Multumesc anticipat. :D