Translate

miercuri, 27 februarie 2013

Filtre de apa Aqua Pure 3M - review

Cu totii stim ca organismul uman contine aproximativ 70% apa. Apa se regaseste in toate tesuturile (oase, muschi, plamani, ficat, sange, creier) drept urmare este de o importanta vitala:

-are rol de diluare si eliminare al deseurilor din organism;
-ajuta la transportul si absorbtia substantelor nutritive;
-mentine functia de filtrare a rinichilor;
-ajuta la mentinerea temperaturii optime a corpului;
-ajuta digestia;
-asigura hidratarea pielii;
-lurifiaza articulatiile si ochii;
-permite activitatea neurologica a creierului.

Necesarul zilnic de apa pentru un om sanatos este de minim 1.5 litri. Din pacate, multi dintre noi nu consumam cantitatea necesara din diferite motive: calitate proasta a apei de la robinet, pretul prea ridicat al apei imbuteliate sau pur si simplu din ignoranta. La noi in familie s-au bifat toate cele trei motive pe rand. Acasa la mama eram 4 persoane adulte si un copil sub 2 ani. Un calcul simplu arata asa: 
1.5 litri x 5 persoane = 7,5 litri apa/zi care inseamna 9 lei/zi ====> 270 lei/luna doar pentru apa potabila. Plus caratul flacoanelor pana la etajul 4. Pentru o familie din provincie cu venituri medii este o suma mare. Si am luat in considerare cantitatea minima necesara pentru baut fara sa mai pun la socoteala apa pentru gatit, ceai, cafea, etc.Oricum, sunt curioasa cati oameni din tara asta folosesc apa imbuteliata pentru gatit, ceai si cafea. 

Drept urmare, alternam apa imbuteliata cu apa de la robinet (care de multe ori era imposibil de consumat) fiarta si racita. Nu ca am fi rezolvat mare lucru prin fierbere dar macar nu mai avea gustul ala groaznic. Mai multe detalii pe acest subiect puteti si chiar va recomand sa cititi pe blogul Oliviei, Organic in Romania.

De curand am aflat de filtrele de apa Aqua Pure 3M. Sunt sisteme de filtrare compuse dintr-un cartus de filtrare si un robinet separat (ca sa nu consumati apa filtrata pentru spalatul vaselor, etc). Cartusul de filtrare contine carbune activ granular premium prin care este trecut fluxul de apa. Finetea de filtrare este de 0.5 microni, printre cele mai mici existente. Ca sa va dati seama ce inseamna 0.5 microni, imaginati-va ca un punct (.) are aproximativ 615 microni. Fata de alte sisteme de filtrare, are o dimensiune redusa, ocupa extrem de putin spatiu sub masca de chiuveta. 

Capacitatea de filtrare este de 2839 litri (echivalentul a 1420 sticle de apa de 2 litri sau a 568 de bidoane de 5 litri) si se recomanda schimbarea lui la 6 luni.

Ce vreau sa va spun e ca noi ne-am instalat unul. Face exact ce spune, apa filtrata este apa pura de izvor ! Fara sedimente, fara clor, fara paraziti, fara gust oribil de tevi. Acum bem apa numai de dragul de-a bea iar mama gateste cu mai mare drag. Supele, ciorbele au un gust mult mai bun si mai pronuntat gatite cu apa pura. La prima ciorba de pui gatita cu apa filtrata nu ne-a venit sa credem. Plus ca mezina familiei ne intinde cana ori de cate ori merge in bucatarie :)

Intreg sistemul costa 396 lei inclusiv TVA si se livreaza gratuit. Cartusul de filtrare se schimba la 6 luni sau la 2839 litri de apa consumati si costa 148 lei inclusiv TVA. Asadar, raportat strict la nevoile familiei mele, 396 lei inseamna apa imbuteliata pe o luna si jumatate. 
Economia de bani este de minim 90%, daca ne raportam la bidoanele de 5 litri, si de 95% daca ne raportam la sticlele de apa de 2 litri. Asta ca sa nu mai vorbim de caratul si depozitatul apei de la magazin.

Mai multe despre sistemul de filtrare cititi aici.

Concluzia e ca il recomand cu drag, este un produs exceptional care dupa parerea mea ar trebui sa se gaseasca in orice familie care vrea o apa potabila sanatoasa, pura si care s-a saturat de carat bidoane de plastic si totodata isi doreste sa faca o economie considerabila lunar. 

Pentru cei care sunt din Oradea, Marghita sau imprejurimi si sunt interesati de un asemenea sistem, vi-l livram noi la domiciliu iar pe Marghita avem si instalator care sa va ajute cu instalarea. Pentru orice informatii, detalii sau alte cereri, scrieti-mi la contact [@] les - essences - damelie [.] ro sau comenzi [@] izvorulcasei.ro0 comentarii: